
Sastojci
200 gr sitno iseckane šunkarice ili slanine
2 jajeta
malo pavlake ili mleka,
so, biber,
ulje za podmazivanje tepsije
sir kačkavalj ili permezan 100 grama
2 jajeta
malo pavlake ili mleka,
so, biber,
ulje za podmazivanje tepsije
sir kačkavalj ili permezan 100 grama
Način pripreme
- Očišćenu glavicu karfiola obariti u ključaloj slanoj vodi kojoj je dodata čaša mleka (da bi karfiol zadržao lepu belu boju). Karfiolu je dovoljno 15-tak minuta kuvanja da omekša, i kad viljuškom ocenimo da je gotov, procedimo ga i poređamo u malo zamašćenu tepsiju u kojoj ćemo ga peći.
- Posebno na tihoj vatri staviti ulje u tiganj da se zagreje i propržiti na kratko tanke režnjeve šunke ili šunkarice, slaninice, bilo šta suhomesnato, pa kad je proprženo ocediti od masnoće i sipati preko obarenog karfiola.
- Zatim spremimo preliv od 2-3 jaja, malo pavlake ili mleka i malo soli i bibera i time prelijemo karfiol i šunkaricu, i stavimo ga u rernu da se blago zapeče.
- Idealno je dodati i malo permezana ili kačkavalja, radi punoće ukusa...
- U rerni koja je dobro zagrejana (200 stepeni), korica se uhvati za 10-15 minuta, a mešavina jaja i pavlake brzo naraste i nabubri, a to znači da je jelo gotovo! Prijatno!!!