Filled Under:

Kidy torta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci

PATIŠPANJA

12 belanaca
3 žumanca
12 kašika šećera
150 g crne čokolade
6 kašika brašna

FIL

9 žumanaca
9 kašika šećera
5 kašike brašna
400 ml mleka
125 g maslaca
125 g margarina
100 g mlevene plazme
5 kidy mlečnih čokoladica
3 kesice šlaga sa ukusom slatke pavlake
250 ml mleka
300 g malina

Način pripreme

    Patišpanj

  1. 4 belanca izmiksati sa postepenim dodavanjem 4 kašike šećera u čvrst šam zatim dodati jedno žumance.
  2. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g sitno rendane čokolade.
  3. Smesu sipati u pleh veličine 25 x 25 cm ili u okrugli veličine 26 cm.
  4. Peći na 200 °C oko 13 minuta ili zavisno od vaše rerne. Na isti način pripremiti i preostala dva patišpanja.
  5. Fil

  6. 100 ml mleka sjediniti sa žumancima i brašnom, zatim dodati u preostalih 300 ml mleka koje smo prethodno sjedinili sa šećerom i stavili da provri.
  7. Skuvati fil, zatim ga ohladiti i u njega dodati umućen margarin i maslac, mlevenu plazmu i sitno seckane kidy čokoladice.
  8. Ako je toplo vreme, pre neko što ih iseckate stavite malo u frižider da se stegnu, a možete povećati količinu kao što je u originalnom receptu na 10 komada.
  9. Šlag umutiti sa mlekom zatim lagano umešati maline.
  10. Na prvi patišpanj naneti polovinu fila, zatim polovinu šlaga. Staviti drugi patišpanj i ponoviti postupak filovanja i završiti trećim patišpanjom.
  11. Tortu ukrasiti po želji i dobro ohladiti pre služenja...

 recept preuzet- domacica.net.