
Sastojci
PATIŠPANJA
12 belanaca3 žumanca
12 kašika šećera
150 g crne čokolade
6 kašika brašna
FIL
9 žumanaca9 kašika šećera
5 kašike brašna
400 ml mleka
125 g maslaca
125 g margarina
100 g mlevene plazme
5 kidy mlečnih čokoladica
3 kesice šlaga sa ukusom slatke pavlake
250 ml mleka
300 g malina
Način pripreme
- 4 belanca izmiksati sa postepenim dodavanjem 4 kašike šećera u čvrst šam zatim dodati jedno žumance.
- Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g sitno rendane čokolade.
- Smesu sipati u pleh veličine 25 x 25 cm ili u okrugli veličine 26 cm.
- Peći na 200 °C oko 13 minuta ili zavisno od vaše rerne. Na isti način pripremiti i preostala dva patišpanja.
- 100 ml mleka sjediniti sa žumancima i brašnom, zatim dodati u preostalih 300 ml mleka koje smo prethodno sjedinili sa šećerom i stavili da provri.
- Skuvati fil, zatim ga ohladiti i u njega dodati umućen margarin i maslac, mlevenu plazmu i sitno seckane kidy čokoladice.
- Ako je toplo vreme, pre neko što ih iseckate stavite malo u frižider da se stegnu, a možete povećati količinu kao što je u originalnom receptu na 10 komada.
- Šlag umutiti sa mlekom zatim lagano umešati maline.
- Na prvi patišpanj naneti polovinu fila, zatim polovinu šlaga. Staviti drugi patišpanj i ponoviti postupak filovanja i završiti trećim patišpanjom.
- Tortu ukrasiti po želji i dobro ohladiti pre služenja...
Patišpanj
Fil
recept preuzet- domacica.net.