
Sastojci
TESTO :
250 gr brašna125 gr maslaca
1 jaje
3 kašike mlake vode
malo soli
FIL :
1 tikvica3 mlada crna luka
2 mlada bela luka
1 paradajz
PRELIV :
1 dl jogurta2 kašike kisele pavlake
150 gr sira
2 jaja
so
Način pripreme
- Brašno, jaje, so, vodu i maslac staviti u dublju posudu. Sve lepo umesiti u glatko testo. Ostaviti u frižideru da odmara 30 minuta.
- Za to vreme isecite beli i crni luk, tikvice na kolutove. Sa malo ulja i soli dinstati povrće dok ne omekša.
- U povrće stavite kiselu pavlaku, jaja, jogurt i rendani sir, posolite po želji.
- Oklagijom rastanjite testo koje je odstajalo u frižideru.
- Testo prebacite u pleh od 24 centimetra.
- Ivice testa podignite uz rub pleha.
- Na nekoliko mesta viljuškom izbodite testo.
- Zatim u testo stavite dinstano povrće.
- Na povrće poređajte oljušteni paradajz koji ste prethodno isekli na kolutove.
- Sve to prelijte pripremljenim prelivom (jogurt, kisela pavlaka, sir, jaja i so).
- U zagrejanoj rerni pecite na 200 stepeni 20ak minuta.
recept preuzet- domacica.net