Filled Under:

Kiš sa povrćem

kis

Sastojci

TESTO :

250 gr brašna
125 gr maslaca
1 jaje
3 kašike mlake vode
malo soli

FIL :

1 tikvica
3 mlada crna luka
2 mlada bela luka
1 paradajz

PRELIV :

1 dl jogurta
2 kašike kisele pavlake
150 gr sira
2 jaja
so

Način pripreme
  1. Brašno, jaje, so, vodu i maslac staviti u dublju posudu. Sve lepo umesiti u glatko testo. Ostaviti u frižideru da odmara 30 minuta.
  2. Za to vreme isecite beli i crni luk, tikvice na kolutove. Sa malo ulja i soli dinstati povrće dok ne omekša.
  3. U povrće stavite kiselu pavlaku, jaja, jogurt i rendani sir, posolite po želji.
  4. Oklagijom rastanjite testo koje je odstajalo u frižideru.
  5. Testo prebacite u pleh od 24 centimetra.
  6. Ivice testa podignite uz rub pleha.
  7. Na nekoliko mesta viljuškom izbodite testo.
  8. Zatim u testo stavite dinstano povrće.
  9. Na povrće poređajte oljušteni paradajz koji ste prethodno isekli na kolutove.
  10. Sve to prelijte pripremljenim prelivom (jogurt, kisela pavlaka, sir, jaja i so).
  11. U zagrejanoj rerni pecite na 200 stepeni 20ak minuta.

recept preuzet- domacica.net