Filled Under:

Rolat sa bananama

DSCF3228

Sastojci

BISKVIT

6 žumanaca
6 kašika šećera
3 kašike kakaa
5 kašike brašna
6 kašika oraha (ko ne voli može i bez)
6 belanaca
1/2 praška za pecivo

FIL

fil za tortu od dr Oetkersa sa ukusom čokolade
3 dcl hladnog mlijeka
4 banane

Način pripreme

    Biskvit

  1. Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom (dodati orahe po želji) i na kraju sneg od belanaca.
  2. Smesu peći oko 15 min na 180 stepeni u namašćenom, papirom obloženom, plehu za pečenje.
  3. Pečeni biskvit zajedno sa papirom odignemo i stavimo na salvetu tj. ubrus, polako odvojimo od papira i uvijemo u rolat.

    Krema

  1. Sipati u mlijeko kremu i mutiti oko 3 minute.
  2. Kad je krema gotova jednim dijelom premazati cijeli rolat, preko staviti banane u dva reda i sve uviti u rolat.
  3. Ostatkom kreme premazati okolo i po želji posuti čokoladnim mrvicama ili orasima.
  4. Poslije sve staviti u frižider da se dobro ohladi.
  5. Da bi se lijepo spojilo tijesto i krema ja koru poprskam mješavinom ruma, vode i mlevenog šećera.

recept preuzet- domacica.net