Filled Under:

SARENI ROLAT

Photo: SARENI ROLAT

Sastojci:
-4 jaja
-8 kasika secera
-1 prasak za pecivo
-8 kasika brasna
-1 vanilin secer
-4 kasike tople vode
- 3 kasicice kakaa
Krema:

-1 puding od vanile
-500 ml mleka
- 4 kasike gustina
-5 kasika secera
- pola margarina omeksalog na sobnoj temp.

Priprema kreme:

U mleko staviti puding i gustin,sve dobro izmesati i staviti na vatru da se kuva..dodati i secer..kuvati dok se krema ne zgusne
Kad je krema gotova,ostvaiti da se ohladi pa joj umesati pola mragarina koji je prethodno omeksao na sobnoj temp.

i jos..
2 ,3 banane
par kasika limunovog soka za banane..Oguliti banane,poprskati ih pre stvaljanja u rolat da ne oksidiraju prije nego sto se rolat pojede:)

Priprema:

-Napraviti koru tako sto prvo umutiti belanca u cvrst sneg pa dodati secer, ,vodu,pecivo, vanilin secer, brasno kada sve to sjedinite odvojite jedan deo za sare, ostaloj smesi dodajte penasto izmiksana zumanca i kakao.Na cetvrtasti pleh stavite pek papir pa belom smesom isarajte po zelji ( mozete u smesu dodati jos malo brasna da bude gusca , da se ne bi previse razlila) pa dodajte braon smesu.
-Poravnajte smesu da kora bude ravnomerna kad se ispece, pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
-Ispecenu koru zarolajte u mokru krpu sa sve papirom i ostaviti da delimicno upije vlage da se moze lakse motati
(ne ostavljati vise od 10ak min duze da stoji zamotana)
- Preko kore mazati jednim delom kreme,preko kreme staviti banane i zarolati..
-Drugim delom kreme premazati celi rolat
-Ostaviti da se ohladi i krema stegne

Rezati tek nakon najmanje 2 sata posto je odstajao u frizideru

Sastojci:
-4 jaja
-8 kasika secera
-1 prasak za pecivo
-8 kasika brasna
-1 vanilin secer
-4 kasike tople vode
- 3 kasicice kakaa
Krema:

-1 puding od vanile
-500 ml mleka
- 4 kasike gustina
-5 kasika secera
- pola margarina omeksalog na sobnoj temp.

Priprema kreme:

U mleko staviti puding i gustin,sve dobro izmesati i staviti na vatru da se kuva..dodati i secer..kuvati dok se krema ne zgusne
Kad je krema gotova,ostvaiti da se ohladi pa joj umesati pola mragarina koji je prethodno omeksao na sobnoj temp.

i jos..
2 ,3 banane
par kasika limunovog soka za banane..Oguliti banane,poprskati ih pre stvaljanja u rolat da ne oksidiraju prije nego sto se rolat pojede:)

Priprema:

-Napraviti koru tako sto prvo umutiti belanca u cvrst sneg pa dodati secer, ,vodu,pecivo, vanilin secer, brasno kada sve to sjedinite odvojite jedan deo za sare, ostaloj smesi dodajte penasto izmiksana zumanca i kakao.Na cetvrtasti pleh stavite pek papir pa belom smesom isarajte po zelji ( mozete u smesu dodati jos malo brasna da bude gusca , da se ne bi previse razlila) pa dodajte braon smesu.
-Poravnajte smesu da kora bude ravnomerna kad se ispece, pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
-Ispecenu koru zarolajte u mokru krpu sa sve papirom i ostaviti da delimicno upije vlage da se moze lakse motati
(ne ostavljati vise od 10ak min duze da stoji zamotana)
- Preko kore mazati jednim delom kreme,preko kreme staviti banane i zarolati..
-Drugim delom kreme premazati celi rolat
-Ostaviti da se ohladi i krema stegne



Izvor: /www.facebook.com/pages/Vrhunski-Recepti-Za-Torte-I-Kolace/