Filled Under:

Gužvana pita sa piletinom

guzvana_pita_od_piletine

Sastojci:
oko 900 g pilećih bataka sa karabatkom ili pile
500 g kora za pitu
1 veća glavica luka
sol
papar
vegeta
Preljev:
150 ml vrhnja za kuhanje
3 žlice kiselog vrhnja,
malo maslaca
malo soli
Priprema:
Piletinu začiniti (sol, papar, vegeta), preliti vodom i skuhati. Kuhanu piletinu odvojiti od kosti i isjeckati na komadiće. Na malo ulja propržiti sitno sjeckan luk, pa sjediniti sa piletinom. Po ukusu dodatno začiniti! U pleh premazan maslacem, redati polovinu kora za pitu. Svaku koru zgužvati, kratko potopiti u vodu u kojoj se kuhala piletina, pa redati jednu do druge u pleh. Preko poredati piletinu.Preko piletine poredati preostale kore za pitu; opet svaku koru zgužvati, kratko potopiti i redati jednu do druge. Peći u pećnici zagrijanoj na 200 ºC oko 25 minuta. Dok se pita peče otopiti komad maslaca i kiselo vrhnje, pa sjediniti sa vrhnjem za kuhanje. Posoliti. Pečenu pitu preliti preljevom pa vratiti u pećnicu još 5-6 minuta. Gotovu pitu ostaviti nekoliko minuta, pa rezati na komade.
Poslužiti uz salatu!

Izvor:http://www.recepti-svijeta.com/