Filled Under:

Brza vienetta



Sastojci

  • 0,5 l tekućeg šlaga  
  • 0,5 lkiselog vrhnja  
  • 15 dkgšećera  
  • 15 dkgčokolade  
  • 10 kom suhih izdrobljenih keksa(petit beure)   
  • malo drobljenih lješnjaka, oraha, badema 


Priprema

Umuti šlag. Dodaj kiselo vrhnje i šećer, te dobro izmiksaj.
 Rastopi čokoladu na pari.

U posudu stavi 1/3 kreme, posipaj 1/2 mljevnih keksa, lješnjaka, oraha i badema ( možete koristit i samo jednu vrstu  orašastog voća), te polij 1/2 čokolade.

Ponovno stavi smjesu šlaga i vrhnja, te ponovi postupak s keksima, lješnjacima i čokoladom.
Stavi preostalu smjesu šlaga i vrhnja.

Stavi preko noći da se dobro zamrzne. Prije posluživanja izvadi jedno 15-ak minuta da se lakše reže.

Posluživanje
Poslužiti možete s čokoladim preljevom, preljevom od višanja... pustite mašti na volju!

(http://www.coolinarika.com/)