Filled Under:

Brze čokoladne kocke recept



Brzi čokoladni kolačlć....brownies biskvit,čokoladna muss kema,džem od brusnica,šlag.

Sastojci

     biskvit:

  • 100g šećera+1 vanilija burbon šećer
  • 100 g glatkog brašna + 50 g oštrog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo+ prstohvat soli
  • 1 jaje L veličine
  • 100 ml ulja
  • 50 g kakaa u prahu+1 žličica mljevene kave
  • 1 žličica arome vanilija
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml kipuće vode

     muss krema:

  • 100 g tamne čokolade
  • 50 ml vrhnja za šlag meggle
  • za premaz: 3-4 žlice đema od brusnice
  • za ukrašavanje 150 ml vrhnja za šlag meggle

Priprema

    Za biskvit u jednu zdjelu pomiješate sve suhe sastojke u drugu mokre osim kipuće vode koju dodajete na kraju.
    Suhe sastojke lagano pomiješajte da se razbiju grudice od kakaa.
    Mokre sastojke samo umutite pjenjačom da se spoje pa ulijte u suhe sastojke i miješajte prvo na najmanjoj brzini a zatim povećajte brzinu.
    Na kraju ulijte kipuću vodu miksajući na najmanjoj brzini.
    Ulijte u namašćen kalup,ja stranice nisam mastila i pecite na 170-180C ,20-25 min,ovisi o vašoj pećnici.
    Ja sam pekla na 170C- 25 min.
    Kalup je veličine 24 cm okrugli,a vi možete staviti u manji četvrtasti kalup.
    Biskvit malo namočite sa mješavinom ruma i vode.
    Premažite đemom od brusnice ili okusa po želji.
    Stavite malo deblji sloj i stavite kolač u hladnjak dok ne napravite kremu.
   
    Za muss kremu na malo maslaca ili na pari rastopite kvalitetnu tamnu čokoladu sa bar 50% kakaa.
    Istucite šlag,pa na pola tučenja smanjite brzinu i polako ulijevate mlaku čokoladu.
    Kremu premažete preko đema.
    Na kraju istucite šlag i ukrastite kolač.
    Ja sam šlag nanosila slastičarskom špricom u obliku ružica i posipala kakaom u prahu.

(www.coolinarika.com)