Filled Under:

Brzi kolač koji se ne peče



Potrebni sastojci:

3 jaja
250 g šećera
120 g gorkog kakaa
30 ml ruma
30 ml kuhane crne kafe
400 g margarina sobne temperature
Oko 300 g keksa s maslacem (Petit beurre)mlijeko/rum/kava za namakanje keksa

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom, kakaom, rumom i kafom.

Smjesu kuhajte na pari, miješajući pjenjačom ili miksajući.

Trebate dobiti gustu glatku kremu kuhajte oko 5 minuta na pari.

Kuhanu kremu premjestite u posudu za miksanje i ohladite.

Margarin umiksajte u ohlađenu smjesu da dobijete glatku kremu.

Lim ili pladanj obložite papirom za pečenje.

Na papir ravnomjerno razmažite tanak sloj kreme, kekse umočite u tekućinu i složite na kremu, naizmjence redajte slojeve kreme i namočenih keksa, završite slojem kreme.

Kolač stavite u hladnjak preko noći (oko 8 sati) da keksi omekšaju i krema očvrsne.

Sutradan odlijepite papir s kolača i izrežite.

(http://domaci-recepti.blogspot.com/)