Filled Under:

Čokoladna tortica



Sastojci

KORA

200 g šećera
300 g mlevenih oraha
50 g čokolade
3 kašike brašna

FIL
2 kom. jaja
200 g šećera
5 kašika mlevenog keksa
1/4 l mleka
250 g margarina
200 g čokolade za kuvanje

Priprema

Priprema kore: Umutiti 10 jaja (prvo belanca, a zatim žumanca) sa 300 grama šećera. Dodati 300 grama mlevenih oraha, 5 štangli omekšale čokolade (50 grama) i 3 kašike brašna (oštro). Ispeći u četvrtastom plehu u dve kore, a može i u velikom plehu jednu koru koju treba prepoloviti.
Priprema fila: Umutiti 2 jaja sa 3 šoljice šećera , dodati 4 kašike mlevenog keksa i ¼ litre mleka. Kuvati uz stalno mešanje da se zgusne. Posebno umutiti 250 grama margarina, pa dodati u prethodno ohlađenu masu. Tome dodati 200 grama omekšale čokolade, dobro sjediniti i filovati kore.
Ukrasiti po želji (šlag, boja u prahu …) Torta je teška 3 kg. Prijatno!!!

(http://www.kuhinjica.rs/)