Filled Under:

Karamel torta sa bananama



Kora:
●  2 jaja,
●  5 kašika šećera,
●  1/2 šolje vode,
●  1/2 šolje mlijeka,
●  1/2 šolje ulja,
●  1/2 praška za pecivo,
●  5 kašika brašna,
●  2 kašike kakaa
Fil:
●  1 l mlijeka,
●  14 kašika šećera,
●  6 kašika gustina,
●  250 g margarina,
●  100 g čokolade
I još.
●  1 kg banana

Priprema:
Za koru umutite dobro jaja i šećer, pa dodajte ostale sastojke i pecite u kalupu od 24 cm na temperaturi od 180 do 200 C dok ne porumeni.
Ohladite koru, pa je prepolovite.
Šećer upržite, pa kad dobije finu karamel boju dodajte mlijeko i čokoladu. Kad se karamel istopi dodajte umućen gustin i uz stalno miješanje kuhajte dok ne dobijete fin gust krem.
Ohladite ga, pa dodajte margarin i sve dobro umutite mikserom.
Stavite prvu koru, pa banane izrezane na kolutiće, pola fila, drugu koru, pa ostatak fila.
Ukrasiti po želji.

(http://doznajemo.com/)