Filled Under:

Kraljica



Kora:

  • 4 jaja
  • 4 kašika šećera
  • 4 kašika brašna
  • 3 kašike mlevenih oraha
  • 2 štangle rendane čokolade
  • ½ prašak za pecivo


Prva krema:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 350 ml slatke pavlake
  • 100 g mlevenog lešnika


Druga krema:
2,5 dl slatke pavlake

Glazura:

  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja


Priprema:
Umutiti belanaca sa šećerom, dodati žumanca, mutiti još malo i dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju dodati mlevene orahe i rendanu čokoladu, pa kašikom polako sve pomešati. Od ove količine ispeći koru u tepsiji veličine 20×30, ili u okruglom kalupu prečnika 26 cm.
Krema:
Pripremite u jednoj zdeli 200 g čokolade narezane na kockice, prokuvajte 1,5 dl slatke pavlake prespite na čokoladu i lagano mešajte da se čokolada otopi. U međuvremenu izmiksajte preostalu pavlaku u čvrst sneg I polako dodajte u otopljenu čokoladu i mlevene lešnike sve sjediniti i prelijte na ohlađenu koru.
Druga krema:
Izmiksati slatku pavlaku ( po želji možete da dodate malo šećera) pa staviti na prvu kremu.
Glazura: rastopljena čokolada i ulje.