Bez pečenja! Sa finom podlogom od keksa i bijele čokolade, bogata kremastim filom. Sa bananama i prelivom od višanja.
Potrebni sastojci:
Za podlogu:
250 - 300 g keksa
150 g otopljenog maslaca
100 g otopljene bijele čokolade
Za nadjev:
1 kutija Parfe kreme (npr. Dolcela ili Dr.Oetker)
600 ml hladnog mleka
3 banane
Za preliv:
200 g višanja,
ispasiranih 200 g šećera
1 kašika džemfixa 1:1
Priprema:
Keks sitno izmrviti.
Zatim dodati maslac, čokoladu i toliko mlijeka, da dobijete masu koju možete razmazati.
Na tanjir staviti papir za pečenje, a preko njega obod forme vel. 28 cm.
Zatim ispuniti masom od keksa i poravnati. Staviti u frižider da se hladi.
Umutiti parfe kremu po uputstvu sa mlijekom. Banane narezati na kolutove.
Trećinu kreme premazati po podlozi, zatim preko staviti banane i premazati ostatkom kreme.
Ostaviti tortu da se hladi dok se krema ne stegne.
Za preliv zavreti višnje sa džemfixom, zatim dodati šećer i kuvati oko 1 min. Ostaviti da se ohladi.
Ohlađenim prelivom išarati površinu torte.
Nakon što se torta dobro ohladi, pažljivo ukloniti obod forme i papir, pa servirati.