Filled Under:

Lagana ljetna torta


Bez pečenja! Sa finom podlogom od keksa i bijele čokolade, bogata kremastim filom. Sa bananama i prelivom od višanja.

Potrebni sastojci:

Za podlogu:

250 - 300 g keksa 
150 g otopljenog maslaca 
100 g otopljene bijele čokolade


Za nadjev:

1 kutija Parfe kreme (npr. Dolcela ili Dr.Oetker)
600 ml hladnog mleka 
3 banane


Za preliv:

200 g višanja,
ispasiranih 200 g šećera
1 kašika džemfixa 1:1

Priprema:

Keks sitno izmrviti.

 Zatim dodati maslac, čokoladu i toliko mlijeka, da dobijete masu koju možete razmazati.


Na tanjir staviti papir za pečenje, a preko njega obod forme vel. 28 cm. 

Zatim ispuniti masom od keksa i poravnati. Staviti u frižider da se hladi.

Umutiti parfe kremu po uputstvu sa mlijekom. Banane narezati na kolutove. 

Trećinu kreme premazati po podlozi, zatim preko staviti banane i premazati ostatkom kreme.

Ostaviti tortu da se hladi dok se krema ne stegne.

Za preliv zavreti višnje sa džemfixom, zatim dodati šećer i kuvati oko 1 min. Ostaviti da se ohladi. 

Ohlađenim prelivom išarati površinu torte.

Nakon što se torta dobro ohladi, pažljivo ukloniti obod forme i papir, pa servirati.