Filled Under:

Nougattino



Sastojci
kore

  •  300 g brašna + 1/2 žličice praška za pecivo  
  • 1 žličica arome vanilije  
  • 1 bjelance + zera soli  
  • 75 g šećera u prahu  
  • 75 g omekšalog maslaca  
  • 100 ml vrhnja za kuhanje (30% m.m.)  
  • 1 čep tamnog ruma


krema

  •  500 ml mješavine vrhnja za kuhanje i mlijeka (50:50)  
  • 200 ml krem likera (baileys nougat)  
  • 2 kom Puding nougat premium + 1 žlica škrobnog brašna  
  • 100 g šećera  
  • 150 g bijele čokolade  
  • 100 g maslaca  
  • 150 ml vrhnja za šlag + paketić kremfiksa


glazura

  •  150 g bijele kuverture/čokolade  
  • 5 žlica ulja 


Priprema
Prvo kuhamo kremu - u mlijeku razmutiti prašak za puding, škrobno brašno i šećer. Vrhnje za kuhanje i baileys ugrijati na laganoj vatri i otopiti bijelu čokoladu. Zakuhati gustu kremu i prebaciti je na hlađenje (prekriti površinu kreme prozirnom folijom).

Za kore pjenasto izmiksati omekšali maslac sa aromom vanilije, bjelancem i soli. Kad dobijete pufnastu i sjajnu kremicu umiksati šećer - malo po malo. Dodati vrhnje za kuhanje i rum, dobro razraditi, potom umijesiti brašno i prašak.

Lagano pobrašniti silikonsku podlogu i baciti se na posao - tijesto podijeliti na 3 jednaka dijela, rukom oblikovati mali pravokutnik i valjati tankooo. Ide jako brzo jer je tijesto svileno... da dodatno ne brašnite - preko tijesta stavite prozirnu foliju i valjajte skroz koliko ide - moje kore su cca 34x40cm. Prebaciti zajedno sa silikonskom podlogom na okrenutu stranu lima za pečenje i staviti u vruću pećnicu (180*C). Potrebno je svega 3-4 minute...

Pečene vruće kore preokrenuti na radnu podlogu i staviti lim za pečenje na njih - da ih ujednači. Opterećujte ih do kraja, tj. dok se sve ne ispeku. Maknite lim i pustite ih da se ohlade. Skalpelom razrežite (ili zubatim nožem ispilite) kore na pola da bi dobili 6 manjih.

Razraditi pjenasto maslac, izmutiti slatko vrhnje sa kremfiksom. Sjediniti oboje s kremom, razdijeliti je na 5 jednakih dijelova (ostavite par žlica za vrh kolača) i filati kore. Staviti u hladnjak preko noći, sutradan glazirati (otopiti kuverturu s uljem u MW ili na pari).
Uživajte :-)

(https://www.coolinarika.com)