Filled Under:

Tačkasti kolač


Bijela kora:
6 belanjaka
6 kasika šećera
6 kasika brašna
1 kasika ulja
pola praška za pecivo

Tamna kora: 

6 žumanjaka
6 kasika šećera
6 kasika brašna
2 kasike kakaa
5 kasika mleka
1 kasika ulja
pola praška za pecivo

Priprema:

Umutiti u posebnim zdjelama oba biskvita, kasikom na pouljen i pobrašnjen lim stavljati naizmjenično kasiku tamnog, kasiku svjetlog biskvita jedno do drugog,dobice se kora kao sahovska tabla ispeci koru i ohladiti. Ja sam pekla u tepsiji 30 x 30 cm oko 20 minuta na temperaturi od 180 C.

Preljev:

0,3 l mlijeka
3 kasike šećera
Prokuvati i vruće preliti po hladnom biskvitu

Krema:1 l mlijeka

3 pudinga od čokolade
10 kasika šećera
200 g margarina
Skuvati, u hladno dodati umucen margarin.
Na biskvit namazati kremu, ukrasiti sa 0,5 l umucene slatke pavlake ili 3 vrecice slaga i topljenom cokoladom pravite tufnice vece i manje.

(http://kolacii.blogspot.com/)