Filled Under:

Torta sa puslicama



Sastav:

  • 4 jaja,
  • 200 g puslica,
  • 1 čokolada za kuhanje,
  • 200 g šećera u prahu,
  • 300 gr mljevenog keksa,
  • 1 margarin,
  • 2 šlag pjene


Priprema:
Keks pomiješati sa malo rastopljenog maslaca i malo toplog mlijeka. Rasporediti po kalupu za torte. Preko toga poredati puslice.
Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg. Žumanjcima dodati šećer i umutiti. Čokoladu rastopiti na pari. Zatim sve to sastaviti u jedno (bjelanjke, žumanjke i čokoladu).
Kada smo to sjedinili, dodati margarin i ponovo umutiti.
Tu smjesu istresti preko puslica. Preko crnog fila staviti šlag pjene. Ukrasiti po želji!

(http://doznajemo.com/)