Filled Under:

Extra lady cherry


Sastojci

ZA PODLOGU OD KEKSA;

cca-250g. petit beurre keksa /s okusom maslaca

sok od višanja za namakanje

ZA NADJEV 1.

850g. svježih ili 1-staklenka kompota višanja bez koštica

ZA NADJEV 2.

400g. masnijeg krem-sira/+ 1-vrećica želatine-fix

150g. šećera u prahu

1 vrećica burbon-vanilije po ukusu

400ml. slatkog vrhnja/za šlag+ 2 -vrećice kremfixa

Priprema

Formiranje torte;

u četvrtasti dublji pleh ili kalup,(po mogućnosti s pokretnim stranicama),složite keks u dva reda-sloja,prethodno ga namočite u soku od višanja.

NADJEV 1.

Ako čete koristiti svježe višnje onda ih operite,odstranite peteljke,i koštice pa ih prokuhajte u 200.ml. vode,stavite ih u cjedilo,ohladite,sačuvajte sok.

višnje iz staklenke također ocijedite i sačuvajte sok.

NADJEV 2.

čvrsto tucite slatko vrhnje s vanilijom i praškom za učvršćivanje,sir izmiješajte s šećerom u prahu i želatinom , dodajte u čvrsto tučeno slatko vrhnje.

u tri sloja premažite tortu,prvo sloj nadjeva 2.

pa nadjev 1.i tim redoslijedom još dva puta.

neka se “odmara” preko noći,drugi dan odstranite obruč,ukrasite po želji,čokoladnim bombonicama,struganom bijelom i tamnom čokoladom i sl.