Filled Under:

Lenja pita sa mesom


Sastojci

  • 4 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 4 šoljice brašna
  • 1 šoljica ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • origano
  • biber
  • ulje
  • 2 jajeta
  • 1 čaša kisele pavlake


Priprema

Na malo ulja propržiti sitno iseckanu manju glavicu crnog luka. Dodati mleveno meso i začine. Za testo umutiti jaja pa dodati jogurt i ulje. Zatim pomešati brašno sa praškom za pecivo i dodati kašičicu soli. Sve sjediniti i sipati u tepsiju. Naneti fil od mesa i na kraju preliv (pomešati umućena jaja i pavlaku) lepo rasporediti preko mesa. Ubaciti u pećnicu zagrejanu na 220 stepeni C, i peći oko 30 minuta.