Filled Under: ,

Moji domaći rezanci


U nadi i sa željom da bude koristan prvenstveno mlađim domaćicama. Ako posluži i vama starijima, bit ću veoma sretna uz napomenu da moje domaće rezance veoma vole i moji unuci........




Sastojci
4 dl glatkog brašna
 2 cijela jaja
2žumanjka
1-2 žlice hladne vode
prstohvat soli

Priprema

U pliću široku posudu staviti glatko brašno. U sredinu brašna napraviti jamicu u koje staviti cijela jaja, žumanjke, sol i vodu

Sa nožem početi mijesiti u krugovima od sredine prema van......

..... a zatim nastaviti mijesiti rukom.

Kada se smjesa poveže, prebaciti na dasku i nastaviti mijesiti rukom, dodavajući po potrebi malo brašna, dok tijesto ne postane glatko i čvrsto

Podijeliti na pet dijelova.....

.... i razvaljati ih vrlo tanko.

...... pa malo posušiti radi lakšeg rezanja.

Razvaljano tijesto izrezati na trake, zarolati i rezati oštrim nožem. Iako imam mašinicu za razance, ipak mi je njadraže narezati ručno.

Narezane rezance dobro posušiti na stolnjaku .....

.... i spremiti u kutiju.

( http://www.coolinarika.com/)