Filled Under:

Torta sa jagodama

Clipboard26

  • 600 g keksa
  • 600 ml jogurta
  • 500 ml slatke pavlake
  • 300 ml voćnog jogurta sa ukusom jagode
  • 500 g jagoda
  • nekoliko kašika šećera
  • 2 kesice želatina
  • 100 ml vode
PRIPREMA:
1. Keks izlomiti na komadiće, preliti sa 600 ml jogurta i dobro promešati.
2. Smesu sipati u okrugao kalup i ostaviti 10 minuta u frižideru.
3. Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, pa dodati voćni jogurt i dobro umutiti.
4. Dodati nekoliko kašika šećera po ukusu ako fil nije dovoljno sladak.
5. Jagode očistiti i iseckati što sitnije, pa ih ubaciti u fil i promešati.
6. U manju posudu sipati 100 ml vode i 2 kesice želatina te ostaviti 10 minuta da nabubri, pa ga istopiti na tihoj vatri uz mešanje. Dodati kašičicu fila i promešati. Na kraju sjediniti sa filom i umutiti mikserom.
7. Masu sipati preko kore u kalupu i ostaviti 3 sata u frižideru da se dobro stegne.

(http://www.lepotaizdravlje.rs/)