Filled Under:

Kraljica jednostavnih kolača


Ciganska baklava

Sastojci

Broj osoba:20 osoba
  •  4jaja
  •  12 kašikašećera
  •  12 kašikasuncokretovog ulja
  •  1 kašikakakao praha
  •  12 kašikamleka
  •  13 kašikabrašna
  •  1pecivo
  •  1 lmleka
  •  6 kašikašećera
  •  1 šipkavanile
  •  300grmarmelade od šipuraka
  •  šlag

Priprema

Vrijeme pripreme:45 min
Težina:Jednostavno
  1. 1
    Umutiti šne od belanaca i šećera, dodati žumanca, ulje i mleko. Pomešati suve sastojke (brašno, pecivo i kakao prah) i dodati u umućenu masu. Promešati.
    Izručiti u uljem namazan i pobrašnjen pleh i peći 15-20min na 200/190 C.
  2. 2
    Ukuvati litar mleka sa 6 kašika šećera i vanilom.
    Ohlađen kolač preliti toplim mlekom.
  3. 3
    Kad je kolač upio mleko premazati ga marmeladom. Prekriti šlagom.
Izvor: coolinarika.com