Filled Under:

Pohane tikvice iz pecnice

Pohane tikvice iz pecnice

Sastojci

  •  3tikvice
  • Smjesa za paniranje

  •  3 zlicemljevenih badema
  •  1 dlribanog tvrdog sira ( parmezan )
  •  1 cesanjcesnjaka
  •  12 listicabosiljka
  •  1,5 dlkrusnih mrvica
  •  soli, papra, cilija ( po ukusu )
  •  1-2jaja za pohanje
  • Dip ( po zelji )

  •  1kiselo vrhnje
  •  3-4 zlicemajoneze ( ili po zelji )
  •  po zeljizacinsko bilje, cesnjak, susena ljuta paprika
  •  sol, papar

Priprema

Težina:ednostavno
  1. 1Pohane tikvice iz pecnice/slika/1057067/
    Smjesa za paniranje

    Sve sastojke osim mrvica i jaja ubacite u blender i sameljite. Kad je sitno, dodajte mrvice, po mogucnosti domace, malo krupnije. Ako volite ljuce dodajte vrlo malo susenog cilija, ako ne, mozete to izostaviti.
  2. 2Pohane tikvice iz pecnice/slika/1057069/
    Tikvice isjeckajte na kolutove debljine 7-8 mm ili na stapice. Lakse je pohati ako su kolutovi, a meni je ljepse ako su stapici..vi izaberite.
     Provuci tikvice kroz malo posoljeno jaje, pa ih uvaljati u smjesu za paniranje.
    Peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta, dok ne porumene.
  3. 3
    Dip:

    Pomijesati majonezu i vrhnje. Dodati zacinskog bilja, malo sitno sjeckanog cesnjaka, zaciniti.
    Mozete napraviti i dip samo od zacinskog bilja ilisamo od cesnjaka.
  4. 4
    Pecene tikvice servirati kao prilog, predjelo ili snack, tople ili hladne, sa ili bez dipa.
Izvor: coolinarika.com