
Sastojci
- 3tikvice
Smjesa za paniranje
- 3 zlicemljevenih badema
- 1 dlribanog tvrdog sira ( parmezan )
- 1 cesanjcesnjaka
- 12 listicabosiljka
- 1,5 dlkrusnih mrvica
- soli, papra, cilija ( po ukusu )
- 1-2jaja za pohanje
Dip ( po zelji )
- 1kiselo vrhnje
- 3-4 zlicemajoneze ( ili po zelji )
- po zeljizacinsko bilje, cesnjak, susena ljuta paprika
- sol, papar
Priprema
- 1
/slika/1057067/
Smjesa za paniranjeSve sastojke osim mrvica i jaja ubacite u blender i sameljite. Kad je sitno, dodajte mrvice, po mogucnosti domace, malo krupnije. Ako volite ljuce dodajte vrlo malo susenog cilija, ako ne, mozete to izostaviti. - 2
/slika/1057069/
Tikvice isjeckajte na kolutove debljine 7-8 mm ili na stapice. Lakse je pohati ako su kolutovi, a meni je ljepse ako su stapici..vi izaberite.Provuci tikvice kroz malo posoljeno jaje, pa ih uvaljati u smjesu za paniranje.Peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta, dok ne porumene. - 3Dip:Pomijesati majonezu i vrhnje. Dodati zacinskog bilja, malo sitno sjeckanog cesnjaka, zaciniti.Mozete napraviti i dip samo od zacinskog bilja ilisamo od cesnjaka.
- 4Pecene tikvice servirati kao prilog, predjelo ili snack, tople ili hladne, sa ili bez dipa.
Izvor: coolinarika.com