Filled Under:

Kroasani sa sirom

970176_491441100928981_1735896902_n

Sastojci
700 gr mekog belog pšeničnog brašna
40 gr svežeg kvasca
1 čaša jogurta, 200ml
1 čaša mleka, 200ml
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
2 jajeta
3 kašike ulja
1 margarin
1 jaje za premazivanje
malo susama ili kima za posipanje
sir za filovanje

Način pripreme
  1. Sa mlakim mlekom, kašičicom šećera i malo brašna podmesiti kvasac.
  2. Nakon što kvasac nadođe, testo zamesiti sa brašnom, solju, jogurtom, jajima i uljem.
  3. Na 16 jufkica podeliti testo.
  4. Jufkice razviti otprilike prečnika 25 cm.
  5. Zatim jufkice premazati margarinom.
  6. Dva puta po osam komada jufkica stavljati jednu preko druge.
  7. Od dva dobijena testa razvijte veliku, tanku koru.
  8. Koru iseći na 16 kiflica.
  9. Filovati sirom.
  10. 16 komada kroasana staviti u dva pleha i ostaviti otprilike sat vremena da nadođu.
  11. Nakon što kroasani narastu potrebno ih je premazati jajetom koje je prethodno umućeno.
  12. Kroasane po želji posuti susamom ili kimom.
  13. Peći otprilike 20-30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

recept preuzet sa- domacica.net