Filled Under:

Punjeni krompir

krompir-punjen

Sastojci
7-8 komada krompira srednje veličine
1 glavica luka
slanina ili pršuta ili bilo koje drugo suvo meso u kojem ima malo masnoće ili loja
kobasice po vašem ukusu, moze suđuka, kulen, čajna, ljuta..
so i biber po ukusu
malo tvrđi ribani sir (parmezan, grand padano)
malo ulja za dno tepsije

Način pripreme
  1. Narežite krompir kao što je prikazano na slici, pazeći da ga ne presjećete potpuno.
  2. U proreze slažite naizmjenično, suvo meso, luk i kobasicu. Pobiberite i posolite po ukusu. Vodite računa o slanoći suvog mesa i kobasice. Možda so neće biti potrebna.
  3. Složite ih tako u tepsiju, ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 do 220 stepeni.
  4. Pecite dok krompir nije gotov i počne da rumeni.
  5. Izvadite iz pećnice. Pospite svaki krompir ribanim sirom i vratite u pećnicu još nekoliko minuta dok se sir ne rastopi i pocne dobijati zlatno smeđu boju.
  6. Servirajte toplo uz laganu salatu.

recept preuzet sa- domacica.net