
Sastojci
7-8 komada krompira srednje veličine
1 glavica luka
slanina ili pršuta ili bilo koje drugo suvo meso u kojem ima malo masnoće ili loja
kobasice po vašem ukusu, moze suđuka, kulen, čajna, ljuta..
so i biber po ukusu
malo tvrđi ribani sir (parmezan, grand padano)
malo ulja za dno tepsije
1 glavica luka
slanina ili pršuta ili bilo koje drugo suvo meso u kojem ima malo masnoće ili loja
kobasice po vašem ukusu, moze suđuka, kulen, čajna, ljuta..
so i biber po ukusu
malo tvrđi ribani sir (parmezan, grand padano)
malo ulja za dno tepsije
Način pripreme
- Narežite krompir kao što je prikazano na slici, pazeći da ga ne presjećete potpuno.
- U proreze slažite naizmjenično, suvo meso, luk i kobasicu. Pobiberite i posolite po ukusu. Vodite računa o slanoći suvog mesa i kobasice. Možda so neće biti potrebna.
- Složite ih tako u tepsiju, ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 do 220 stepeni.
- Pecite dok krompir nije gotov i počne da rumeni.
- Izvadite iz pećnice. Pospite svaki krompir ribanim sirom i vratite u pećnicu još nekoliko minuta dok se sir ne rastopi i pocne dobijati zlatno smeđu boju.
- Servirajte toplo uz laganu salatu.
recept preuzet sa- domacica.net