Filled Under:

Ljetna poslastica

Ljetna poslastica

Sastojci

  •  250 g keksa Petit Beurre
  •  3 kisele jabuke (700 g)
  •  3banane (500 g)
  •  150 g mljevenih oraha
  •  1 žlica ruma
  •  100 g šećera
  • Za puding kremu:

  •  1 Puding vanilin 
  •  2 žlice šećera
  •  500 ml mlijeka
  •  20 g maslaca
  • Za šlag:

  •  125 m lvode
  •  1Šlag hit Dolcela 

Priprema

  1. U tepsiju (20×30 cm) posložite 100 g keksa.
  2. Jabuke i banane naribajte (na sitniji ribež), dodajte orahe, 150 g mljevenih keksa, rum i šećer. Promiješajte i rasporedite preko posloženih keksa.
  3. Prašak za puding pomiješajte sa 2 žlice šećera, dodajte 6 žlica mlijeka i promiješajte. Ostatak mlijeka zakuhajte, dodajte razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
  4. U vrući puding umiješajte maslac i prelijte preko smjese od voća i keksa. Pustite da se ohladi.
  5. U visoku posudu ulijte potrebnu količinu vode, dodajte sadržaj vrećice šlag hita i miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) do željene čvrstoće. Šlag premažite preko hladnog pudinga i pospite strugotinama čokolade.

Posluživanje

Dobro ohlađen kolač poslužite narezan na kocke.

Savjet

Podloga od keksa omekšat će od nadjeva. Ako želite ubrzati postupak, kekse možete namočiti u mlijeku.
Izvor: coolinarika.com