Filled Under:

Palačinke od krumpira

Palačinke od krumpira na način mlade domaćice

Sastojci

  •  1 kg krumpira
  •  200 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
  •  200 mlmlijeka
  •  100 ml mineralne vode
  •  2 jaja
  •  250 gpolutrajne salame – šunkerice
  •  2 češnja češnjaka
  •  sol
  •  peršin
  •  ulje za pečenje
  •  1 žlica Vegete

Priprema

  1. Krumpir ogulite, sitno naribajte i ocijedite.
  2. Dodajte brašno, mlijeko i salamu koju ste narezali na sitne rezance.
  3. U to umiješajte razmućena jaja, malo soli, papar, nasjeckani peršin, izgnječeni češnjak i Vegetu. Na kraju dodajte mineralnu vodu.
  4. U tavi zagrijte malo ulja i ravnomjerno u obliku palačinka rasporedite pripremljenu smjesu. Palačinke pecite s obiju strana dok ne dobiju zlatnožutu boju.

Posluživanje

Ove ukusne palačinke (palacke) od krumpira možete poslužiti s raznim salatama ili, u zimsko doba, s pirjanim kiselim kupusom.

Savjet

U slovačkoj kuhinji običavaju ove vrste palačinki puniti i raznim vrstama sitno rezanog pirjanog mesa, ali u tom slučaju ćete ih pripremiti bez šunke.

Mala tajna

Na početku tijesto pecite na nižoj tempraturi pa po potrebi pojačajte

Izvor: coolinarika.com