Filled Under:

Ruske kape

ruske kape

Sastojci:


Za koru:


 6 jaja

 150 gr. šećera

 50 ml. obranog mleka

 45 ml. ulja

 120 gr. brašna

 1 kašika kakaa

 1 prašak za pecivo


Za fil:


 500 ml. obranog mleka

 110 gr. šećera

 50 gr. brašna

 1 margarin

 100 gr. čokolade

20 gr. margarina

 kokos


Priprema:


 Umutiti penasto belanca.


 Dodati šećer, žumanca, brašno, mleko, ulje, kakao i prašak za pecivo pa izmešati.


 Razliti masu u pripremljenu tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.


 Koru ohladiti i iseći okruglom modlom krugove od testa.


 Razmutiti brašno sa malo mleka.


 Ostatak mleka zagrejati, dodati šećer i brašno i skuvati puding.


 Margarin penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim pudingom.


 Premazati jednu stranu kruga filom, preklopiti drugim krugom i okolo premazati filom.


 Posuti sa strane kokosom i odozgo preliti rastopljenom čokoladom pomešanom sa maragarinom.



Izvor: receptizakolace.rs