Filled Under:

Dvorac torta Lunalend

Dvorac torta Lunalend

  • Sastojci:
    pakovanje gotovog patišpanja za tortu
    4 jaja
    100g čokolade za kuvanje
    170g putera
    150g mlevne plazme
    200g prah šećera
    Za ukrase:
    5 korneta
    300g šlaga
    šarene bonibon bombone
    3 čokoladice kidi od jagode
    2 kesice no problembombonica
    čokoladne mrvice
    2 paketa yo doro kakao kolutica
  • Priprema:
    U paketu se dobiju 3 velike kore. Preseći na pola pa jednu polovinu na još pola. Dobijemo kore od tri velicčine za tri sprata. Umutiti puter i prah šećer. Dodamo žumanca, izmiksamo pa dodamo sneg od belanaca. U smesu dodamo topljenu čokoladu i mlevenu plazmu. Dobicemo čvršći fil. Sastavimo prvi sprat filujući kore. Čašom iseći krajeve kore u polukrug da bi tu mogli da napravimo valjak od kolutića da dobijemo kule. Na formirani prvi sprat sastavimo drugi, a potom i treći sprat filujući i lepeći kore. Na kraju ćemo dobiti oblik nalik piramidi. Kolutiće lepimo filom i redjamo jedan na drugi. Potom dobijene valjke uglavimo u prostor koji smo odsekli čačom u polukrug. 4 slepljena kolutića stavimo na vrh torte. Torta će tako zalepljena filom biti čvrsta i jaka i spremna za ukrašavanje. Šlag pripremimo po uputstvu sa kesice, ali smanjimo malo mleka da bi bio čvršći. Kidi čokoladice sitno isečemo. Kuvarskim špricem nanesemo šlag u formi tarabe po celoj torti. Vrhove korneta umočimu u nešto lepljivo, vodu sa šećerom ili redji med ili sirup. Potom ih uronimo u mrvice i stavimo na kule. Tortu ukrasiti od sastojaka za ukrase. Lepa je i posle tri dana.
  • Izvor: oklagija.rs