Filled Under:

Ledeni šnit

Copyright

  • Sastojci:
    Kora:
    5 belanaca
    5 kašika šećera
    2 kašike brašna
    1 kašičica praška za pecivo
    1 kašika alkoholnog sirćeta
    Krem:
    5 žumanaca
    5 kašika šećera
    2 vanilin šećera
    5 kašika gustina
    6 dl mleka
    50 g bele čokolade
    50 g crne čokolade
    Dekoracija:
    2 krem šlaga/vanila
    1 dl mleka
    ribana čokolada
  • Priprema:
    Kora: Belanca umutiti sa šećerom u čvrst šne. 
Dodati brašno, pr.za pecivo i sirće i lagano izmešati spatulom.
 Pleh 20x30 obložiti pek papirom, sipati umućenu masu i peći 25 min.na 180 C.
 Pečenu koru izvaditi iz pleha, skinuti papir i odložiti na hladjenje.
    Krem: 5 dl mleka staviti da provri.
 Žumanca, šećer i vanilin šećer umutiti mikserom, dodati gustin i 1 dl mleka, sipati u provrelo mleko i skuvati gust krem. 
U polovinu krema dodati belu čokoladu, a u drugi deo crnu čokoladu.
    Na koru naneti žutu, pa braon kremu, premazati šlagom i dekorisati.
 Kolač hladiti 2-3 sata pre konzumiranja.
Izvor:  okalgija.rs