Filled Under:

Voćni san

Copyright

  • Sastojci:
    Žuta kora:
    5 žumanaca
    2 jaja
    5 kašika šećera
    4 kašike brašna
    1/2 praška za pecivo
    2 kašike soka limuna
    Nadev 1:
    500 g jabuka
    4 dl vode
    6 kašika šećera
    2 pudinga od vanile+6 kašika vode
    Bela kora:
    5 belanaca
    7 kašika šećera
    1vanilin šećer
    3 kašike brašna
    1/2 praška za pecivo
    1 kašika sirćeta
    Nadev 2:
    5 dl sok višnje+ voda
    6 kašika šećera
    2 pudinga od vanile+6 kašika vode
    100 g mlevenog keksa
    2 kašike umućenog šlag krema
    i još 200 g šlag krema/prah
    2 dl kisele/obične vode

  • Priprema:
    Žuta kora:
    Umutiti žumanca, jaja i šećer. Dodati sok limuna, brađno i prašak za pecivo. Masu izliti u pleh (20x30), na pek papir. Peći oko 20 min.na 180 C.
    Dok se kora peće, spremiti nadev.
    Nadev 1:
    Jabuke oljuštiti, iseći na tanke kriške, preliti vodom, dodati šećer i staviti da provri. Posebno razmutiti puding sa vodom, pa sipati u provrelu masu i kuvati par minuta. Odložiti puding da se prohladi.
    Bela kora:
    Belanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom u čvrst šaum. Dodati brašno, prašak za pecivo i sirće.
    Lagano promešati varjačom. Peći u istom plehu, na pek papiru, oko 20 min. na 180 C.
    Nadev 2:
    Višnje posuti šećerom, pa procediti. Višnje odložiti, a u sok doliti vodu, da bude ukupno 5 dl. Sa malo vode razmutiti puding, sipati u provreli sok i skuvati gusto. Dodati mleveni keks i prah šećer (2 kašike, ako je potrebno). Umutiti šlag krem sa vodom, pa u oba nadeva dodati po 2 kašike.
    Žutu koru vratiti u pleh, preko naneti prvi nadev, složiti ocedjene višnje, premazati ih šlag kremom. Zatim, staviti belu koru, naneti drugi nadev i završiti šlag kremom.
Izvor: oklagija.rs