Filled Under:

Jednostavna torta

Copyright

  • Sastojci:
    Kora:
    3 jaja
    1,5 čaša šećera
    1 vanilin šećer
    1.5 čaša mleka
    1 čaša ulja
    3 čaše brašna
    1 prašak za pecivo
    3 kašike kakaa
    Krem:
    2 pudinga/vanila
    3 kašike brašna
    1o kašika šećera
    1 l mleka
    125 g margarina
    300 g šlag krema/prah
    2 dl mleka
  • Priprema:
    Umutiti penasto belanca, dodati šećer,vanilin šećer i žumanca. Zatim, dodati mleko,ulje, brašno, pp i na kraju kakao. Masu lagano izmešati i sipati u kalup(24), obložen pek papirom i peći 25 min.na 180 C. Pečenu koru ohladiti, pa preseći vodoravno na dva dela.
    Krem: Šećer, brašno i puding izmešati sa 2 dl mleka, a ostalo mleko staviti da provri. U provrelo mleko dodati umućenu smesu i kuvati par minuta. Krem prohladiti i dodati margarin. Umutiti šlag krem sa mlekom. Na prvu koru naneti 1/2 skuvanog krema, preko krema naneti 1/2 umućenog šlaga, preko staviti drugu koru, naneti krem i celu tortu premazati šlagom.
    Dekorisati po želji.
  • Izvor: oklagija.rs