Filled Under:

Prave lazanje

  • Prave lazanje
  • Sastojci:
    500 grama lazanja koje se predhodno nekuvaju
    600 grama junećeg mlevenog mesa
    1 crni luk
    1 čen belog luka
    šolja paradajz soka
    so, biber i suvi začini
    Bešamel sos:
    malo ulja
    2 kašike brašna
    2 šolje mleka
    so, bier i začini
    200-300 grma sira mocarele
    ulja

  • Priprema:
    Na ulju propržiti luk, dodati mleveno meso i dinstati dvadesetak minuta na tihoj vatri. Posolite, pobiberite, dodajte začine, beli luk sitno iseckajte, dodajte sok od paradajza i nalijte sa čašom-dve vode. Kuvajte još jedno pola sata na tihoj vatri. Tako pripremljeno meso sklonite sa vatre i ostavite sa strane.
    Bešamel: U ulju propržiti brašno i doliti mleka, posolite, dodajte biber i  začina po želji. Kuvajte sos par minuta do željene gustine. Mleka možete dodati još po želji (ako je pregust sos).
    Ređanje: Lazanje poređajte na dnu tepsije, pa preko njih ravnomerno rasporedite deo smese od mlevenog mesa, bešamel, rendanu mocarelu, pa opet red lazanja, mleveno meso i sve tako redom dok se sav materijal ne potroši. Završite sa narendanom mocarelom i stavite u rernu da se peče na temperaturi od 250 stepeni.
  • Izvor: oklagija.rs