Filled Under:

Ludlab

Clipboard23

  • 10 jaja
  • 700 g šećera
  • 325 g čokolade
  • 625 g margarina
  • 300 g brašna
  • 1/2 l mleka
  • 1 kesica vanil--šećera
  • 2 supene kašike ruma
  • 300 g višanja
  • Za preliv 200 g čokolad
Kore:
1. Belanca odvojiti od žumanaca. Posebno ulupati belanca, pa postepeno dodavati 300 g šećera.
2. Otopiti 125 g čokolade sa 125 g margarina, pa kad se prohladi polako dodavati masi od umućenih belanaca i šećera, ručno mešajući.
3. Dodati 150 g brašna pa lagano promešati.
4. Kalup nauljiti, posuti brašnom, pa izručiti masu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC, 25 min. Pečenu koru izvaditi iz kalupa i ohladiti.
Fil:
1. Umutiti 400 g šećera sa 10 žumanaca, 150 g brašna i 2 dl mleka. Dodati ostatak mleka, pa kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađen fil dodati 500 g umućenog margarina, 200 g otopljene čokolade, rum, vanil-šećer i višnje, pa sjediniti.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru vratiti u kalup, dodati gotov fil, pa ostaviti u frižideru da se stegne.
2. Tortu preliti otopljenom čokoladom.

(http://www.lepotaizdravlje.rs/)