Filled Under:

Rolat od oraha i čokolade

Clipboard39


  • Za koru:
  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike ulja
  • 3 kašike mlevenih oraha
  • 3 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Za fil:
  • 3 jajeta
  • 125 g putera
  • 100 g čokolade
  • 50 g sitno seckanih oraha
  • 100 g mlevenih oraha
  • 50 g suvog grožđa
  • 6 kašika šećera
  • Za glazuru:
  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja
  • PRIPREMA:
    Kora
    1. Belanca umutiti u čvrst sneg. Dodati šećer, žumanca, ulje, mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Lagano izmešati i sipati u podmazan pleh. Peći na srednjoj temperaturi 20 min.
    2. Pečenu koru staviti na vlažnu krpu i saviti u rolat.
    Fil
    1. Na pari kuvati jaja, dodati puter i čokoladu. Kad se sastojci istope, dodati šećer, mlevene orahe, seckane orahe i suvo grožđe.
    2. Koru premazati filom i ponovo je uviti u rolat. Istopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kolača. Ostaviti u frižider da se stegne.

    (http://www.lepotaizdravlje.rs/)