Filled Under:

Bajadera torta



Sastojci

Prvi fil

300 g mlevenog plazma keksa
125 g putera
130 g šećera u prahu
100 g crne čokolade
100 ml soka od ceđene pomorandže
Drugi fil

500 ml mleka
2 pudinga od vanile
4 kašike šećera
125 g putera
130 g šećera u prahu
Treći fil

250 g mlevenih oraha
125 g putera
130 g šećera u prahu
100 ml soka od pomorandže
300 ml slatke pavlake

Priprema

Prvi fil: Rastopiti crnu čokoladu i ostaviti da se prohladi. Puter penasto umutiti, dodati mleveni keks, šećer u prahu, sok od pomorandže i prohlađenu čokoladu. Smesu dobro umutiti, sjediniti sastojke i rasporediti po dnu kalupa. Ostaviti u frižider da se ohladi.
Drugi fil: Razmututu puding sa malo mleka. Zagrejati preostalo mleko sa šećerom, dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. Puding ohladiti. Puter penasto umutiti sa šećerom u prahu, dodati u ohlađen puding i sjediniti fil. Žuti fil staviti preko fila od čokolade i keksa, ravnomerno rasporediti i ostaviti u frižider da se ohladi.
Treći fil: Penasto umutiti puter sa šećerom u prahu, dodati mlevene orahe i sok od pomorandže, a zatim sjediniti sastojke. Fil od oraha premazati preko žutog fila, ravnomerno rasporediti i gotovu tortu ostaviti u frižider da se ohladi.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Tortu izvaditi iz kalupa, dekorisati šlagom i poslužiti.

(http://www.kuhinjica.rs/)