Filled Under:

Brza torta sa jagodama i plazmom


Sastojci i priprema:

Ovo je baš malo veća mjera za kalup 28-30 pa dok još ima jagoda počastite se…

Kora:
600 grama plazma mljevenog keksa
250 grama maslaca ili margarina
250 grama šećera u prahu
oko 2 dcl soka od narandže

Fil 1:
jagode
25o grama maslaca ili margarina
2 čaše kisele pavlake ukupno 400 gr
2oo ml vrhnja za šlag
12 kašika šećera u prahu
rendana korica od jednog limuna

Fil 2:
200 ml vrhnja za šlag


Način pripreme:
U posudu stavite keks, maslac i šećer, rukom izradite masu i po malo dodajite sok da dobijete glatku ujednačenu masu od koje u kalupu formirate koru.
Maslac umutite sa šećerom, dodajte kiselo vrhnje, koru od limuna i umućeno vrhnje za šlag.
Sad na koru od keksa stavite pola bijelog fila, na njega poredajte jagode i na njih dodajte drugu polovinu fila.
Još vam ostaje da umutite drugi šlag i nanesete ga na tortu. Ostavite je u frižider na par sati prije upotrebe.
Prijatno!