Filled Under:

Višnje i čokolada



Lagan kolačić i što mi je bitno brzo se pravi a još brže pojede :)

Sastojci

      Krema 1
     400ml mlijeka
     4 kašike šećera
     1 puding od čokolade
    Krema 2
     250gr višanja(smrznute ili iz kompota)
     3 kašike šećera
     1 vanil šećer
     2 kašike gustina
     1/2l vode ili soka od višanja
    Krema 3
     400ml vrhnja za šlag
     250gr čokolade za kuhanje
    još
      petit keks

Priprema

    Krema 1 - Puding razmutiti u malo mlijeka,ostatak zakuhati sa šećerom i skuhati kremu.U toplo staviti margarin,dobro umiješati i preliti preko keksa.

    Krema 2 - Višnje prokuhati sa šećerom i prah šećerom,gustin razmutiti u soku od višanja,dodati u višnje te kuhati dok se ne zgusne,kada je gotovo dodati cimet.Tako topl preliti preko keksa.

    Krema 3 - Vrhnje za lag staviti da prokuha.Čokoladu izlomiti te preliti vrhnjem.Miješati da se dobije glatka krema.Kada je gotova preliti preko keksa ili oblatne.Ostaviti da se kolač ohladi te staviti u hladnjak na nekoliko sati da se treća krema ohladi da se može lijepo rezati.

    Slaganje - keksi,krema 1,keksi,krema 2,keksi ili oblatna,krema 3
    Veličina lima otprilike 30x20cm

(www.coolinarika.com)