Filled Under:

Čoko-kokos kolač



Sastojci
BISKVIT:
4 jaja
 4 žlice šećera
  5 žlica brašna  
1 žlica ulja  
2 žlice mlijeka  
2 žlice kakaa  
1 prašak za pecivo

KREMA:
1l mlijeka
1 puding od vanilije  
5 žlica gustina
1 jaje
1 vanilin šećer  
5 žlica šećera  
120g margarina  
100 g čokolade za kuhanje  
50g kokosa

I JOŠ: 2dcl vrhnja za šlag( Ili narezanih napolitanki)  
1 kremfix   Petit keks


KREMA: 7dcl mlijeka i šećer staviti grijati, u preostala 3dcl umiješati puding, gustin, vanilin šećer i jaje.
Kada mlijeko zakuha polako dodavati mješavinu sa pudingom uz neprestano miješanje. Kuhati 2,3 min dok se krema ne zgusne.
Kremu podijeliti na 2 dijela. U jedan dio staviti čokoladu, a u drugi kokos. Kad se kreme malo ohlade u svaku staviti po 60g margarina izrezanog na listiće i dobro izmiksati.


Ohlađen biskvit prvo premazati kremom od kokosa, zatim staviti petit kekse namočene u mlijeko pa preko njih premazati čokoladnu kremu.
Na vrh ide šlag, ali ja ga nisam imala pa sam narezala čokoladne napolitanke.


BISKVIT:   Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
Od bjelanjaka i žlice šećera napraviti čvrsti snijeg. Ostale sastojke pjenasto izmiksati i dodati pola snijega i još kratko miksati. Drugu polovicu snijega lagano ručno umiješati te sjediniti u jednoličnu smjesu.
Biskvit staviti u kalup(20x30) Namazan margarinom i posut oštrim brašnom i peći na 180 stupnjeva oko 40 min.
Topao biskvit preliti sa kakaom (1dcl), kraš expres ili sl.

(http://www.coolinarika.com/)