Filled Under:

ČOKOLADNA RAPSODIJA



BISKVIT:

  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 1/2 šalice oštrog brašna
  • 1/2 šalice glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 šalice kakaa
  • 1 jaje
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1/4 šalice ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 1/4 šalice vrele vode


NADJEV OD VIŠANJA:

  • 1 staklenka višanja
  • 50 g šećera
  • 40g Gussnela
  • malo cimeta


PRVA KREMA:

  • 200 g tamne čokolade Kandit
  • 350ml slatkog vrhnja


DRUGA KREMA:

  • 200g mliječne čokolade
  • 350ml slatkog vrhnja


BISKVIT:
Pomiješaj sve suhe sastojke u jednu zdijelu i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugu zdjelu.
Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe,kad se sjedine, miksati 2 min.
Dodati vrelu vodu i izliti u kalup promjera 26cm, premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
Peći na 170 celzijusa, oko 45 min.

NADJEV OD VIŠANJA:
Ocijedite višnje,te u sok od višanja umješajte sve navedene sastojke i kuhajte dok ne dobijete kremastu smjesu u koju na kraju umješate višnje.

PRVA KREMA:
Pripremi u zdjelu 200g tamne čokolade iskidane na kockice, prokuhajte 150 ml slatkog vrhnja te polijte po čokoladi i miješajte da se čokolada otopi. Istucite ostatak vrhnja u čvrsti snijeg te postupno dodajte u otopljenu čokoladu i prelijte na biskvit i višnje. Stavite u hladnjak na pola sata

DRUGA KREMA:
Načinite priprema kao i kod prvog sloja kreme samo s mliječnom čokoladom. Zalijte po ohlađenom prvom sloju, te stagvite u hladnjak da se ohladi.

(http://www.kanditdessertchef.com/)