Filled Under:

Taraba torta



Sastojci

  • 10jaja  
  • 250gcokolade za kuvanje  
  • 250gputera ili margarina  
  • 1 veca kutija plazme keks ili piskote 
  •  rum malo po zelji 
  •  mleko za natapanje keksa  
  • 4-5 crem slaga ili  0,5lslatke pavlake  
  • 3oogsecera u prahu


Priprema
Umutiti jaja sa secerom i kuvati  ih na pari.Kad vec pocnu da se zgusnjavaju,umesati i na kocke izlomljenu cokoladu da se rastopi i sjedini.Dodati ruma po zelji.Kad se krem ohladi,sjediniti ga sa umucenim puterom ili margarinom.Plazmu ili piskote potapati u mleko,pa obloziti dno i stranice okruglog kalupa za tortu.Pre stavljanja keksa staviti foliju obloziti kalup unutra.Usuti pazljivo rasporediti fil ostaviti malo u zamrzivacu da se stegne.Izvaditi polako skinuti foliju umutiti crem slag i ukrasiti tortu.
Posluživanje
Tortu ostaviti u frizideru da prenoci.Tortu  ukrasiti po zelji.

(http://www.coolinarika.com/)