Sastojci:
Tijesto:
- 6 jaja
- 20 dag šećera
- 1 žlica ruma
- 20 dag glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 5 dag mljevenih oraha
- 2 žlice kakaa
- 1,8 dl jogorta ili kiselog vrhnja
- par zrna soli
Krema:
- 4 dl mlijeka
- 1 prašak za puding bourbon vanilija
- 10 dag kristal šećera
- 1 vanilin šećer
- 20 dag omekšalog margarina
- 10 dag šećera u prahu
Preljev:
- 1 dl mlijeka
- 1 jušna žlica ruma
- 1 jušna žlica kristal šećera
Cokoladna glazura:
- 20 dag čokolade za kuhanje
- 10 dag margarina
- 4 žlice mlijeka
- 2 žlice ulja
Priprema:
Tijesto:
Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
Bjelanjke istući sa 5 dag šećera i par zrna soli u čvrsti snijeg.
U drugoj posudi miksati: žumanjke, 15 dag šećera i rum da nastane gusta pjenasta smjesa. Brašno, prosijani kakao, prašak za pecivo i orahe dobro izmiješati pa dodavati u smjesu žumanjaka naizmjenicno sa jogortom. Na kraju u to lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Biskvit peći u dva kalupa za srneči hrbat u prethodno zagrijanoj pečnici na 180 st.C cca 30-35 minuta. Pečena tijesta preokrenuti, ostaviti da se hlade pa izvaditi iz kalupa.
Krema:
Lončic za puding isprati hladnom vodom i ostaviti mokar (iznutra naravno), sipati mlijeko, prašak za puding i šećer te staviti kuhati uz povremeno miješanje. Kad se pod mutilicom osjeti početak zgušnjavanja pudinga miješati malo energičnije dok smjesa ne zakuha a onda kuhati i povremeno miješati još 2 minute.
Kuhanu kremu premazati trokutićem margarina (odvojiti od 20 dag) nataknutim na viljušku, time omogučavate hlađenje kreme bez stvaranja korice i bez obaveze da ju stalno miješate.
Omekšali margarin dobro izmiksati, dodati šećer u prahu i miksati dok ne postane pjenast te mu tada dodati ohlađenu kremu koju ste prije malo izmiksali.
Slaganje:
Ohlađenom biskvitu dugim oštrim nožem odrezati unurašnjost u obliku trokuta ili luka.
Oba biskvita gdje se spaja krema navlažiti preljevom. Vanjski dio biskvita vratiti u kalupe te premazati trečinom kreme.
Vratiti unutrašnjost biskvita na mjesto, dobro utisnuti, okrenuti zajedno sa kalupom pa ih tako pridržati kako bi se biskvit i krema sljubili i poravnali. Staviti tako u hladnjak na pola sata.
Izvaditi iz hladnjaka i premazati vanjski dio kremom. Otopiti sastojke za čokoladnu glazuru miješajuci ih na laganoj vatri ali paziti da se smjesa ne pregrije, treba ostati gusta. Glazurom premazati oba anđela :))