Filled Under:

Fina štrudla sa orasima



Sastojci :

1/2kg brašna
1/2 kvasca
150g margarina
4,5dl mleka
200g + 2 kašike šećera
2 vanili šećera
1 jaje
350g mlevenih oraha
prstohvat soli

Priprema:

U 2 decilitra mlakog mleka izdrobite kvasac, dodajte jednu kašičicu
šećera i jednu kašičicu brašna i ostavite ga da nadođe. Preostalih 2,5dl
mleka, 200g šećera i vanili šećer prokuvajte pa prelijte preko
mlevenih oraha.
Nadošli kvasac pomešajte sa brašnom, omekšalim margarinom i
jajetom, dodajte malo soli, na vrh noža, i umesite glatko testo. Ostavite testo 20 minuta da odstoji, a zatim ga podelite na dva dela i
od svakog razvijte pravougaonik, prekrijte ga filom od oraha i uvijte u
manju štrudlu. Položite štrudle u podmazani pleh i pecite ih na 180
stepeni oko 40-45 minuta, dok ne porumene. Kada se prohlade,
pospite ih mlevenim šećerom.

Izvor: (ilovezrenjanin.com)