Filled Under:

Grčka torta



Sastojci

Kora

14 belanaca
22 kašike šećera
14 kašika mlevenog plazma keksa (150 g)
14 kašika mlevenih oraha (150 g)
Fil

500 ml mleka
4 kašike brašna
14 žumanaca
1 margarin
300 g šećera
200 g mlevenog plama keksa
100 g čokolade
100 g rendane čokolade
200 g seckanih oraha
Ukrašavanje

čokolada, šlag ili fondan

Priprema

Kora: Umutiti penasto belanca, dodavati postepeno šećer i mutiti dok se šećer ne rastopi. Zatim dodati keks, orahe, promešati i podeliti na dva dela. Ispeći dve kore u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta. Fil: Razmutiti brašno sa malo mleka. Preostalo mleko zagrejati, dodati brašno i kuvati dok se krem ne zgusne. Umutiti penasto žumanca i šećer na pari. Staviti u topao krem 100 g čokolade i mešati dok se ne rastopi. Penasto umutiti margarin, sjediniti sa obe smese, dodati keks, orahe i rendanu čokoladu. Filovati kore i premazati celu tortu. Dekorisati tortu šlagom i rendanom čokoladom ili fondanom.

(http://www.kuhinjica.rs/)