SASTOJCI
- 6 jaja
- 150 g seckanih oraka ili lešnika
- 300 g + 6 kašika šećera
- 2 pudinga od vanile
- 8 dl mleka
- 12 kašika brašna
- 200 g eurokrema
- 300 g plazma keksa
- 100 g čokolade ili 100 g eurokrema
- 375 g margarina
- 1 kašika ulja
- 3-4 šlaga
PRIPREMA
Kora:
Belanca umutiti sa 6 kašika šećera i dodati 4 kašike brašna i kašiku ulja.
Pleh namazati, posuti seckanim orasima i preko njih izliti koru.
Peći na 200 stepeni da blago porumeni.
Ohlađenu koru okrenuti orasima na gore premazati eurokremom.
Fil:
Žumanca, šećer, 8 kašika brašna i puding skuvati s mlekom.
Kada se ohladi sjediniti sa umućenim margarinom i podeliti na dva dela.
U jedan dodati čokoladu.
Filovati koru, žutim filom poređati keks natopljen u mleku, zatim staviti čokoladni fil, i onda šlag.