SASTOJCI
Za koru je potrebno:
- 5 belanaca
- 4 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 30 grama rendane crne čokolade
- 50 grama mlevenog pečenog lešnika
Za prvi fil je potrebno:
- 15 žumanaca
- 15 kašika šećera u prahu
- 200 grama crne čokolade
Za drugi fil je potrebno:
- 300 grama šlag krema
- 150 grama seckanog pečenog lešnika
- 100 grama rendane bele čokolade
PRIPREMA
Belanca umutiti dobro sa šećerom pa postepeno dodavati ostale sastojke i mešati lagano da se smesa ujedini. Masu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni dok kora ne porumeni. Tako ispeći 3 kore.
Prvi fil: Umutiti žumanca sa šećerom i kuvati na pari i dodati čokoladu i kuvati dok se ne istopi. U hladnu smesu umešati 1,5 razrađen margarin i jedan umućen šlag krem sa ukusom čokolade. Na kraju dodati 200 grama mlevenog pečenog lešnika.
Drugi fil: Umutiti šlag krem da bude čvrst i pomešati sa belom čokoladom i seckanom pečenim lešnicima.
Filovati kora-crni fil-beli fil i ukrasiti tortu šlagom.
(http://recepti.fr/)