Filled Under:

Najljepša lješnik torta


SASTOJCI
Za koru je potrebno: 
  • 5 belanaca 
  • 4 kašike šećera 
  • 2 kašike brašna 
  • 1/2 kesice praška za pecivo 
  • 30 grama rendane crne čokolade 
  • 50 grama mlevenog pečenog lešnika 


Za prvi fil je potrebno: 
  • 15 žumanaca 
  • 15 kašika šećera u prahu 
  • 200 grama crne čokolade 


Za drugi fil je potrebno: 
  • 300 grama šlag krema 
  • 150 grama seckanog pečenog lešnika 
  • 100 grama rendane bele čokolade


PRIPREMA
Belanca umutiti dobro sa šećerom pa postepeno dodavati ostale sastojke i mešati lagano da se smesa ujedini. Masu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni dok kora ne porumeni. Tako ispeći 3 kore. 

Prvi fil: Umutiti žumanca sa šećerom i kuvati na pari i dodati čokoladu i kuvati dok se ne istopi. U hladnu smesu umešati 1,5 razrađen margarin i jedan umućen šlag krem sa ukusom čokolade. Na kraju dodati 200 grama mlevenog pečenog lešnika. 

Drugi fil: Umutiti šlag krem da bude čvrst i pomešati sa belom čokoladom i seckanom pečenim lešnicima. 
Filovati kora-crni fil-beli fil i ukrasiti tortu šlagom. 

(http://recepti.fr/)