Potrebni sastojci:
1,2 l gustog soka od jagode
3 kesice pudinga od jagode
1 kg posnog mljevenog keksa
250 g margarina
150 g šećera u prahu
300 g zamrznutih jagoda
3 kesice pudinga od karamele
1 l vode
2 kesice biljnog šlaga
Priprema:
U 800 ml gustog soka od jagode skuhajte puding i ohladite.
Margarin umutite sa šećerom u prahu, polovinu sjedinite s pudingom i u to umiješajte ocijeđene i usitnjene jagode.
Puding od karamele skuhajte s vodom i, kada se ohladi, umiješajte preostali umućen maslac.
Keks natopite preostalim sokom.
U kalup za tortu stavite red natopljenog keksa, preko nanesite fil s jagodama i stavite da se malo stegne.
Potom preko fila nanesite drugi sloj keksa i sve premažite filom od karamela.
Prije služenja, kada se torta dobro stegne, skinite obruč kalupa i celu tortu premažite umućenim šlagom u koji ste dodali malo soka od jagoda.