Filled Under:

Lambada



Biskvit:

  • 6 jaja
  • 15 dag šećera
  • 15 dag brašna

Odvojiti bjelanjkeod žutanjaka i ulupati snijeg.Žutanjke miješati sa šećerom,dodati naizmjenično brašno i snijeg od bjelanjaka mješajući kuhačom.Ispeći na 180°.

Žuta krema:

  • 1 l narančinog soka (ili 2 dl sirupa + 8 dl vode)
  • 3 pudinga od vanilije
  • 7 žlica šećera
  • keksi

U soku zakuhati puding i šećer i vruće preliti preko vrućeg biskvita.

Preko vruće kreme odmah slagati kekse(petit beure).Ohladiti.

Bijela krema:

  • 6 žlica brašna
  • 6 žlica šećera
  • 0,5 l mlijeka
  • 1 margarin

Skuhati kremu i u ohlađeno dodati pjenasto izmiksan margarin.Premazati preko ohlađenog kolača.

Čokoladna glazura:

  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 10 dag margarina

Otopiti na laganoj vatri i preliti preko kolača.

(http://www.recepti.hr/)