Filled Under:

JAFFA KOLAČ



Sastojci:
Za tijesto:
• 5 jaja
• 8 žlica brašna
• 4 žlice ulja
• 4 žlice hladne vode
• pola praška za pecivo

Za kremu:
• 7,5dl mlijeka
• 7,5 žlica gustina
• 25dag šećera u prahu
• 25dag margarina
• 2 rebra čokolade
• 1 vanili šećer

Za glazuru:
• 10dag čokolade
• 10dag margarina
• 1 žlica ulja

Redoslijed slaganja:
1. smeđi biskvit
2. bijela krema
3. jaffa keksi
4. čokoladna krema
5. bijeli biskvit
6. čokoladna glazura
7. ukras

Priprema tijesta:
U polovicu dodaj žlicu kakaa te ispeci dva biskvita - žuti i smeđi.

Priprema kreme:
U 2,5dl mlijeka umiješaj gustin i ukuhaj ostalo mlijeko. U ohlađeno dodaj šećer u prahu i margarin, sve dobro izmiješaj mikserom. Kremu razdijeli na dva dijela. U polovicu dodaj 1 vanili šećer, a u drugu polovicu rastopljenu čokoladu.
Osim kreme, uzmi i dvije kutije jaffa keksa. Umači ih u rum razrijeđen s malo vode i stavljaj na bijelu kremu, jedan keks do drugog, tako da je čokoladni dio okrenut prema dolje.

(http://www.uredisvojdom.com/)