Filled Under:

Ledeno nebo



Sastojci
Tijesto
  • 7 bjelanjak
  • 7 dkg šećera
  • 7 žlica oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žlica kakaa
  • 2 dl mlijeka za preliti

Krema
  • 7 žutanjaka
  • 7 žlica šećera
  • 7 žlica brašna
  • 8 dl mlijeka
  • 3 vanilin šećera
  • 1 cijeli maslac
  • 3 dl slatkog vrhnja za šlag


7 bjelanjaka istući u čvrsti snijeg. Dodati 7 žlica brašna, 7 dkg šećera, kakao i sve zajedno lagano promiješati. Staviti peći 20-ak minuta. Kad je kolač pečen preliti ga sa mlakim mlijekom.
Za kremu, žumanjke promiješati sa šećerom, brašnom, vanili šećerom i dodati malo mlijeka tako da se dobije gustoća kao da kuhate puding.
Ostatak mlijeka staviti u posudu da se zagrije i sipati pripremljenu smjesu uz stalno miješanje. Kremu kuhati nekih 10 - 15 minuta. Kremu ohladiti, ali ne do kraja. Neka ostane mlaka i tada dodati maslac i dobro sve zajedno izmiksati. Rasporediti je preko ohlađenog biskvita.
Od slatkog vrhnja napraviti šlag i staviti ga na kremu.