Filled Under:

Mozaik


Sastojci: 
-20 dkg čokolade u prahu
-1 kašikica gorkog kakaa
-8 dkg puslica
-18 dkg šećera u prahu
-2,5 dl slatkog vrhnja
-7 jaja
-23 dkg maslaca
-3 kašike jake kafe

Priprema:
Dan prije na pari otopiti čokoladu sa kakaom, maslacem i 10 dkg šećera. Skloniti sa štednjaka, pa dodati čvrsti snijeg od bjelanjaka.

U mlaku smjesu umiješati zdrobljene poljupce i sipati u kalup obložen folijom. Pokriti rastezljivom folijom i ostaviti u frižider da se stvrdne.

Sutradan za umak zagrijavati i miješati preostali šećer sa pola dl vode da nastane svijetli karamel. Pomalo dodavati kafu, pa vrhnje da dobijete umak.

Čokoladni mozaik iskrenuti na pladanj, pa poslužiti sa umakom.